In mijn fotogalerij seizoenen en landschappen komt de schoonheid van het mooie Groningse en Drentse landschap duidelijk naar voren. Wandelend en fietsend ervaar en zie je de mooiste taferelen van wat Nederland aan natuur te bieden heeft. Je ziet dingen waar je normaal te snel aan voorbij gaat; kijk naar de prachtige luchten met al haar mooie kleuren en de zonsopkomst en -ondergang met alle daarbij behorende kleurige wolkenpartijen.

Boterdiep, Bedum

Bomen, planten, bloemen en paddestoelen die verdorren in de herfst en weer opkomen in de lente, in al hun facetten van mooie kleuren en structuren. Maar ook de jonge dieren, gebouwen (abstract en oud), bruggetjes, landbouwmachines, hekwerken, waterpartijen, schepen en boten. Dit alles vaak nog extra betoverend dankzij een mooie zonnestraal, sneeuw, ijzel of mist, probeer ik te grijpen en op een mooie manier vast te leggen. Om het in de fotografie net zo mooi over te laten komen als in de echte natuur (soms met een beetje fantasie) zie ik als een uitdaging.

Want wat is er nu mooier om bij het bekijken van je foto’s opnieuw de rust en schoonheid te ervaren net alsof je weer midden in die prachtige natuur staat.